Podporujeme nové lektory v programu Zdravá mládež

Na českých školách začali nyní působit tito noví lektoři:
Radek Hejret, Petr Kadlec, Helena Komasová, Pavel Kotouček, Karla Mihatschová, Władysław Motyka a Petra Stránská.
Jsou z těchto krajů: Středočeský, Pardubický, Jihočeský, Jihomoravský, Královéhradecký a Moravskoslezský.

Foto: Dvoudenního soustředění lektorů NMP se letos zúčastnilo 37 lektorů, což je více než dvojnásobek oproti loňskému roku.

Těchto sedm nových pracovníků – kromě stávajících deseti lektorů – v programu Zdravá mládež podporuje Nadace Mezinárodní potřeby (NMP).

„Dlouhodobě jsme usilovali o rozšíření lektorské činnosti do krajů, kde doposud chyběla. Naším předběžným plánem bylo podpořit každý rok jednoho nového lektora. Letos se však o podporu v přednáškové činnosti přihlásilo 15 nových žadatelů. Když jsme důkladně zvážili celou situaci a její finanční stránku, vybrali jsme 7 nových lektorů. Někteří z nich jsou podpořeni na menší úvazek. Přesto je to velký krok víry, kterým jsme reagovali na nebývale velké množství připravených služebníků,“ uvedl ředitel nadace Petr Horáček. O podpoře nových lektorů rozhodla správní rada NMP.

Zde najdete všechny lektory, které nyní Nadace Mezinárodní potřeby podporuje. Společně osloví každý rok až 50 000 mladých lidí.

Program Zdravá mládež, což je podpora přednášek na etická témata na českých školách, vstupuje letos do 14. roku existence. V obdarovaných lidech zapálených pro službu mladým nacházejí studenti někoho, kdo jim rozumí a dovede s nimi promluvit o tom, co je pro ně důležité. Pro mladé lidi jsou odborně vyškolení lektoři přirozeným příkladem zdravých životních hodnot. Přednášky jsou u dětí a studentů velmi oblíbené a obvykle je vysoce oceňují i pedagogové.

Program Zdravá mládež stále potřebuje podporu dárců. Proto byla vytvořena dvouminutová powerpointová prezentace o tomto programu, kterou zájemci mohou získat a promítnout v kroužku přátel, ve shromáždění své církve či na jiných vhodných místech s cílem uspořádání sbírky na tuto práci.

13. 9. 2012

Fotografie určené ke stažení jsou k dispozici pouze pro novináře/novinářky a jejich použití je povoleno jen v souvislosti s Nadací Mezinárodní potřeby.
Není-li v popiskách u fotografií uvedeno jinak, při jejich použití je vždy třeba uvádět: „Foto: archiv Nadace Mezinárodní potřeby“ nebo „Foto: archiv NMP“.