Nadace Mezinárodní potřeby pomáhá desetitisícům mladých

Nadace Mezinárodní potřeby (NMP) zveřejnila na svých internetových stránkách výroční zprávu za rok 2012. V uvedeném roce nadace překonala svá dosavadní maxima, když rozdala rekordních 5,5 milionu Kč nadačních příspěvků.

Většinu prostředků získává od dárců, kteří se chtějí finančně podílet na dobročinných aktivitách. V ČR jde o přednášky na etická témata ve školách (program Zdravá mládež), v rozvojových zemích světa je to dálková adopce.

Foto: Petra Stránská, lektorka programu Zdravá mládež, hovoří při přednášce ve škole.

„Loni se splnil sen o tom, že pro přednáškovou práci v ČR obdržíme milion korun za rok od českých dárců. Uvedená částka je přitom složena z tisíců drobných darů, z nichž nejvyšší jen o málo přesahoval 20  000 Kč. Těší nás, že získáváme dárce jak pro pomoc chudým zemím, tak pro řešení potřeb české mládeže. Zveme všechny: staňte se součástí řešení tam, kde je nouze. Žádný dar není příliš malý na to, aby pomohl,“ uvedl Mgr. Petr Horáček, výkonný ředitel nadace.

Nadace Mezinárodní potřeby má dva hlavní programy:

Program Zdravá mládež, ve kterém nadace podporuje 17 profesionálních lektorů přednášejících na českých školách na důležitá etická témata. V r. 2012 oslovili lektoři 41 000 dětí a mladých. Tento program probíhá již 15. rokem a studenti i učitelé si jej velmi cení. Nadace do něj od roku 1999 vložila téměř 19 milionů Kč. Vybrané lektory podporuje dlouhodobě a ročně na program vynakládá více než 2 miliony Kč.

V Dálkové adopci PLUS® dává nadace vzdělání a duchovní péči více než 450 dětem v těchto zemích: Filipíny, Indie, Nepál, Srí Lanka a Uganda. Děti dostávají více než jen vzdělání. Místní koordinátoři vybírají k podpoře ty nejpotřebnější. Do podpory dětí se v roce 2012 zapojilo celkem 457 dárců.

Nadace Mezinárodní potřeby byla založena v roce 1995 jako organizace pomáhající místním křesťanům v úsilí o dílo Kristova evangelia. Podporuje všestrannou veřejně prospěšnou činnost křesťanů v ČR i v zahraničí. Nadace je křesťanskou organizací, která nespadá pod žádnou konkrétní církev.

Kontakt: Mgr. Petr Horáček, výkonný ředitel NMP, tel. 732 373 573, e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .