Zveřejnili jsme výroční zprávu 2011

Mgr. Petr Horáček, výkonný ředitel Nadace Mezinárodní potřeby, uvedl: „Nadace ve svých programech a ukazatelích neustále roste již mnoho let, a to i v období ekonomické krize. V roce 2011 jsme rozdali rekordních 4 302 235 Kč nadačních příspěvků. Těšíme se z vytrvalé podpory drobných dárců, kteří důvěřují našim programům. Svými dary se dárci stávají součástí řešení tam, kde je nouze“.

Foto: Mgr. Petr Horáček

Nadace Mezinárodní potřeby má dva hlavní programy:
Program Dálková adopce PLUS® – podporujeme vzdělání a duchovní péči pro stovky dětí v pěti rozvojových zemích světa: na Filipínách, Srí Lance, v Ugandě, Indii a Nepálu. Do podpory dětí v dálkové adopci se v roce 2011 zapojilo celkem 425 dárců.
Program Zdravá mládež – jde o práci profesionálních lektorů, kteří každoročně přednášejí studentům na českých školách na různá etická témata. Přednášky se týkají vztahů v kolektivu, v rodině, partnerství, sexuality, kouření, drog a dalších. Tento program vstupuje již do 14. roku existence a je velmi kladně hodnocen vyučujícími i veřejností. Nadace ho od té doby podpořila více než šestnácti miliony Kč, z toho v roce 2011 více než 1,5 milionem Kč.

NMP byla založena v roce 1995 jako organizace pomáhající místním křesťanům v úsilí o dílo Kristova evangelia. Podporuje všestrannou veřejně prospěšnou činnost křesťanů v ČR i v zahraničí. Nadace je křesťanskou organizací, která nespadá pod žádnou konkrétní církev.

30. 7. 2012

Fotografie určené ke stažení jsou k dispozici pouze pro novináře/novinářky a jejich použití je povoleno jen v souvislosti s Nadací Mezinárodní potřeby.
Není-li v popiskách u fotografií uvedeno jinak, při jejich použití je vždy třeba uvádět: „Foto: archiv Nadace Mezinárodní potřeby“ nebo „Foto: archiv NMP“.